Vizită de studiu în Republica Turcia a delegației Consiliului Coordonator al Audiovizualului

Mar ,Ianuarie 23, 2018 - 10:05

În perioada 17-19 ianuarie curent, la invitația Consiliului Suprem al Radio și Televiziunii din Republica Turcia (RTÜK), delegația Consiliului Coordonator al Audiovizualului al Republicii Moldova, condusă de președintele Dragoș Vicol, a efectuat o vizită de studiu în or. Ankara.

Pe parcursul vizitei, delegația moldovenească a făcut cunoștință cu activitatea RTÜK și s-a întâlnit cu președintele Consiliului, Prof. Dr. Ilhan Yelikaya. Părțile au examinat posibilitatea extinderii colaborării între instituții. Un subiect separat al discuțiilor l-a constituit posibilitatea organizării cursurilor de instruire în Turcia pentru radiodifuzorii din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia (UTAG). A fost examinată și posibilitatea creării unor produse media comune în cooperare cu radiodifuzorii din țara noastră și partenerii turci.

Agenda vizitei a inclus familiarizarea cu activitatea posturilor de televiziune și radio din Turcia, fiind prezentată experiența pe dimensiunea reglementării domeniului audiovizual. Delegația a avut o întâlnire cu vicepreședintele corporației de stat pentru radio și televiziune (TRT), Dr. Zeki Çiftçi, precum și cu conducerea canalului privat „CNN Türk”.

 

Sursa: Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia