PREȘEDINTELE CCA A AVUT O ÎNTREVEDERE CU DIRECTORUL CENTRULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI

Mar ,Octombrie 17, 2017 - 11:38

Pe data de 13 octombrie 2017, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dl Dragoș Vicol, a avut o întrevedere de lucru cu dl Valeriu Jereghi, directorul Centrului Național al Cinematografiei, la care au participat și alți membri ai echipei CCA și CNC. În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre necesitatea stabilirii unor relații de colaborare între cele două instituții.

Astfel, dl Valeriu Jereghi a solicitat sprijinul Consiliului Coordonator al Audiovizualului la promovarea inițiativei Centrului Național al Cinematografiei de difuzare a operelor cinematografice autohtone la posturile de televiziune locale, în condiții reciproc avantajoase pentru părțile implicate. De asemenea, CNC consideră necesară promovarea coproducțiilor dintre studiourile cinematografice și posturile TV locale.

La rândul său, președintele CCA, Dragoș Vicol, a subliniat că în conformitate cu noile modificări la Codul audiovizualului, din 1 octombrie curent, radiodifuzorii sunt obligați prin lege să difuzeze produs autohton cel puțin opt ore din volumul zilnic de emisie, dintre care cel puțin 6 ore din produsul autohton va fi difuzat în orele de maximă audiență, iar cel puțin 4 ore – în limba română, ceea ce face inițiativa CNC extreme de binevenită.   

Participanții la întrevedere au menționat că în condițiile în care crearea și promovarea produsului autohton este astăzi o prioritate pentru țara noastră și corespunde normelor recomandate de  partenerii de dezvoltare europeni, o colaborare dintre cineaștii autohtoni și posturile de televiziune locale ar fi benefică ambelor părți și ar racorda domeniul cinematografiei la standardele internaționale.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul