În atenția radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova

Mie ,Februarie 07, 2018 - 09:54

Pe data de 30 ianuarie 2018, TVR MOLDOVA a informat Consiliul Coordonator al Audiovizualului că deține drepturile de difuzare a celei de-a XXIII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, Coreea de Sud, ce va avea loc în perioada 09-25 februarie 2018.

Astfel, Societatea Română de Televiziune a obținut drepturile de difuzare a Jocurilor Olimpice din 2018 și este official broadcaster pentru teritoriul Republicii Moldova.

Pe durata desfășurării competițiilor sportive, TVR MOLDOVA va avea o grilă de programe specială, cu transmisiuni în direct și înregistrate de la competiții și ediții speciale, realizate în Studioul TVR din Chișinău.

În acest context, CCA solicită radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova să sisteze temporar, în perioada respectivă, retransmisia evenimentelor sportive și/sau a posturilor de televiziune din străinătate ce difuzează în direct Jocurile Olimpice de la PyeongChang, pentru a exclude, în acest mod, concurența neloială și încălcarea legislației naționale și internaționale privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul