Libertatea de exprimare nu este un temei pentru încălcarea celorlalte drepturi fundamentale ale omului

Joi ,Septembrie 26, 2013 - 13:17

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 26 septembrie 2013, în şedinţă publică.

În cadrul şedinţei au fost supuse analizei rapoartele de monitorizare tematică a serviciilor de programe ale posturilor de radio MICUL SAMARITEAN, Radio ZUM, Retro FM, Radio Stil/Стильное Радио, Radio Sport, Univers FM, Muz FM, Maestro FM, Radio Poli Disc – Русское Радио, Muz FM, Vocea Basarabiei, Radio 911, Radio Moldova, AQUARELLE FM, Noroc şi RADIO PLAI privind respectarea procentajului de muzică autohtonă, în conformitate cu prevederile Deciziei CCA nr. 51 din 12 aprilie 2007, şi a condiţiilor de plasare a publicităţii, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a constatat că majoritatea posturilor de radio difuzează mai mult de 30 la sută de muzică autohtonă, iar posturile care nu respectă această pondere au fost sancţionate. Astfel, posturilor Radio ZUM şi Muz FM le-au fost aplicate avertizare publică, dar postului Radio Stil/Стильное Радио, care difuzează muzică autohtonă mai mult în orele nocturne, i-a fost aplicată amendă maximă.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat cu avertizare publică postul de radio ”Jurnal FM” pentru că a admis, în emisiunea ”X Te Iubeşte”, realizată de Anatol Melnic şi difuzată pe data de 29 iulie 2013, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a normele deontologice şi legale în domeniul protecţiei vieţii private, a toleranţei şi a nediscriminării.

În discuţie au mai fost puse şi o serie de alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a CCA, la rubrica Decizii curente.

 

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul