ȘEDINȚA PUBLICĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI DIN 09 OCTOMBRIE 2020

Vin ,Octombrie 09, 2020 - 14:28
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 09 octombrie 2020, în ședință publică extraordinară.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat și aprobat declarațiile privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020 de către furnizorii de servicii media: AO „Sănătatea”, fondatoarea postului de radio „Jurnal FM”, și AO „Media Alternativă”, fondatoarea postului de televiziune „TV 8”, urmare a Hotărârii Curții Constituționale nr. 24 din 08 octombrie 2020.
Astfel, la data de 08 octombrie 2020, Curtea Constituțională a pronunțat Hotărârea nr. 24 pentru controlul constituționalității unor prevederi din articolul 6 alin. (5) din Legea nr. 86 din 11 iunie 2020 cu privire la organizațiile necomerciale. Curtea a recunoscut constituțional textul „presta servicii şi/sau” de la articolul 6 alin. (5) din Legea nr. 86 din 11 iunie 2020 cu privire la organizațiile necomerciale, în măsura în care organizațiilor necomerciale le este permisă prestarea de servicii oneroase pentru concurenții electorali în perioada campaniei electorale. Așadar, în perioada campaniei electorale, organizațiilor necomerciale le este interzisă doar prestarea serviciilor gratuite, nu și a serviciilor oneroase.
Ca urmare a Hotărârii Curții Constituționale, la data de 08 octombrie 2020 AO „Media Alternativă”, fondatoarea postului de televiziune „TV 8”, a depus la Consiliul Audiovizualului Declarația privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020, care conține inclusiv „Condițiile de programare a timpilor de antenă contra plată”, iar la data de 09 octombrie 2020 și AO „Sănătatea”, fondatoarea postului de radio „Jurnal FM”, a depus la Consiliul Audiovizualului Declarația privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020. Respectiv:
  • „TV8” va reflecta campania electorală în buletinele de știri, va organiza dezbateri și va plasa publicitate electorală;
  • „Jurnal FM” va reflecta campania electorală în buletinele de știri, nu va organiza dezbateri, dar va plasa publicitate electorală.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul