ȘEDINȚA PUBLICĂ A CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI DIN 06 IULIE 2020

Mar ,Iulie 07, 2020 - 08:23
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 06 iulie 2020, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat și eliberat licență de emisie Fundației „Roma Awareness” pentru postul de televiziune „NOAH TV”. Astfel, pe piața audiovizuală a Republicii Moldova a apărut un nou post de televiziune – „NOAH TV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, în format: Tematic: promovarea drepturilor minorităților naționale din Republica Moldova, prevăzut de proiectul editorial și Structura serviciului media audiovizual de programe.
În cadrul ședinței, CA a examinat și acceptat cererile de eliberare a autorizațiilor de retransmisiune pentru: 1) „SUN COMMUNICATIONS” SRL pentru studioul de televiziune „Sun TV” din mun. Chișinău, Bălți, Cahul și or. Ialoveni, pentru următorul termen de activitate; 2) „TELE-LUCI” SRL pentru studioul de televiziune prin cablu „OTV” din mun. Orhei, s. Pelivan și Bolohan (r-nul Orhei), pentru următorul termen de activitate, și 3) „FLOW MEDIA” SRL pentru studioul de televiziune prin cablu „FLOW” din mun. Cahul, pentru primul termen de activitate.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a examinat și avizat inițiativa legislativă nr. 263 din 19 iunie 2020 cu privire la modificarea unor acte normative, și anume a Codului electoral, a Codului contravențional și a Codului serviciilor media audiovizuale.
Consiliul Audiovizualului a modificat și completat Decizia CA nr. 19/65 din 13 mai 2019 Cu privire la aprobarea Listei evenimentelor de importanță majoră. În acest sens, Lista a fost completată cu Competiții organizate la nivel național sub egida Federației Moldovenești de fotbal.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul