Ședința publică a CCA din 28.12.2017

Joi ,Decembrie 28, 2017 - 14:53

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 28 decembrie 2017, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat modul de executare a prevederilor legislației în vigoare și a condițiilor la autorizațiile de retransmisie. Rezultatele monitorizării activității mai multor întreprinderi prestatoare de servicii audiovizuale au atestat că în orașul Strășeni își desfășoară activitatea ilegală „INET TEHNO” SRL. Pentru activitate fără autorizație de retransmisie eliberată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului și pentru lipsa contractelor de retransmisie pentru posturile de televiziune incluse în ofertă, membrii CCA au sancționat „INET TEHNO” SRL cu amendă în valoare de 15.000 de lei. Cu amendă de 7.000 de lei a fost sancționată și „TRUST TV” SRL, pentru nerespectarea Ofertei serviciilor de programe retransmise aprobată de CCA.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a reperfectat mai multe autorizații de retransmisie, și, concomitent, a retras, la solicitarea titularilor, unele autorizații de retransmisie.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, CCA a admis demersul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și a recomandat posturilor de radio și televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova difuzarea, cu titlu gratuit, a campaniei de informare a populației despre drepturile și obligațiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Campania de informare are caracter social, va fi desfășurată până pe 31 martie 2018, iar grupul-țintă sunt categoriile de persoane obligate să achite prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în termenul stabilit de legislație, adică în primele trei luni ale anului. În același timp, categoriile de persoane obligate să se asigure în mod individual beneficiază în această perioadă de reduceri în mărime de 75% și 50% din valoarea primei.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul