Ședința publică a CCA din 18.10.2018

Joi ,Octombrie 18, 2018 - 12:01

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 18 octombrie 2018, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat Raportul de monitorizare a serviciilor de programe ale posturilor de televiziune: „Moldova-1”, „Prime”, „Canal 2”, „Canal 3”, „Publika TV”, „CTC Mega”, „PRO TV CHIȘINĂU”, „N 4”, „TV 8”, „Jurnal TV”, „Ren Moldova”, „RTR Moldova”, „Exclusiv TV”, „NTV Moldova”, „Accent TV”, „ITV”,  „Euro TV”, „Noroc”, „TVC 21”, „Agro TV Moldova”, „TVR Moldova” și „Familia Domashniy” la capitolul respectării condițiilor de plasare a  publicității la produsele farmaceutice şi tratamentele medicale, și anume respectarea art. 1 din Decizia CCA nr. 13 din 11 februarie 2010 și art. 19 alin. (4) din Legea nr. 1227-XIII din 27 iunie 1997 Cu privire la publicitate, pe o perioadă de 1 zi fiecare, pentru perioadele: 17, 19, 21 și 24 septembrie 2018.

În cadrul dezbaterilor publice, membra CCA, Dorina Curnic, a menționat că datele monitorizării atestă o situație foarte bună la acest capitol după confruntarea lor cu datele prezentate repetat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Este îmbucurător faptul că radiodifuzorii respectă prevederile art. 1 din Decizia CCA nr. 13 din 11 februarie 2010, fiind apreciat faptul că sănătatea publică este un aspect ce trebuie tratat cu maximă importanță și responsabilitate în serviciile audiovizuale. Totodată, radiodifuzorii au fost atenționați, prin consens, de membrii CCA asupra respectării cu strictețe a legislației audiovizuale.

CCA a prelungit de drept licenţa de emisie eliberată „GURINEL MEDIA” SRL pentru postul TV „Gurinel TV” și a retras, la solicitarea distribuitorului de servicii, o autorizație de retransmisie.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, CCA a aprobat, cu unanimitate de voturi, Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului în trimestrul III al anului 2018. Raportul va fi publicat pe pagina electronică a instituției.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul