Ședința publică a CCA din 17.10.2017

Mie ,Octombrie 18, 2017 - 11:16

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit, pe data de 17 octombrie 2017, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a decis monitorizarea principalelor buletine informative ale posturilor de televiziune „Moldova-1”, „Prime”, „Canal 3”, „RTR Moldova”, „Publika TV”, „TV 8”, „Accent TV”, „Pro TV Chişinău”, „Jurnal TV”, „ITV”, „Ren Moldova” și „NTV Moldova” la capitolul respectării legislaţiei electorale (Codul electoral nr. 1381 din 21.11.1997, Codul audiovizual nr. 260-XVI din 27.07.2006 și Concepția privind reflectarea campaniei electorale la referendumul local privind revocarea domnului Chirtoacă Dorin din funcția de primar general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017 de către instituțiile audiovizualului din Republica Moldova), pe perioada campaniei electorale. Monitorizarea va fi realizată în conformitate cu Concepția  privind reflectarea campaniei electorale la referendumul local, aprobată prin Decizia nr. 25/178 din 10.10.2017, și va începe după publicarea deciziei CCA în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tot în cadrul ședinței, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat demersul Consiliului Național al Comunicatorilor, platformă de lucru pentru schimb de informații și cooperare pe lângă Parlamentul Republicii Moldova, și a recomandat posturilor de televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova difuzarea, cu titlu gratuit: 1) a 5 spoturi informative: Istoria Parlamentului,  Comunicarea cu deputații,  Procesul legislativ, Prezentarea Parlamentului, Controlul parlamentar, realizate de Parlamentul Republicii Moldova, în limbile română și rusă cu subtitrare, pentru a fi accesibile persoanelor cu deficiențe de auz; 2) a două spoturi sociale, realizate în limbile română și rusă de Consiliul concurenței; și 3) a 5 spoturi sociale: „Ce este discriminarea”, Freddie Mercury, Stephen Hawking, Marie Curie, Mihail Volontir, realizate în limbile română și rusă, care promovează toleranța și egalitatea de șanse. 

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul