ȘEDINȚA PUBLICĂ A CCA DIN 15.08.2018

Mie ,August 15, 2018 - 18:41

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 15 august 2018 în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a retras, la solicitarea administratorului, autorizația de retransmisie eliberată pentru studioul de televiziune „ARTOBAGO” din satul Corten, r-nul Taraclia, din motivul imposibilității tehnice de a continua activitatea de retransmisie a posturilor de televiziune.

Pentru nerespectarea prevederilor art. 9 alin. (21) din Codul audiovizualului, și anume retransmisia programelor televizate cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, Consiliul a sancționat studioul de televiziune „Prut” din mun. Cahul cu amendă în valoare de 70.000 de lei și 

studioul de televiziune „BRAVOS-CONECT” din mun. Soroca cu amendă de 40.000 de lei. 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a reperfectat condițiile la autorizația de retransmisie prin aprobarea ofertelor serviciilor de programe retransmise pentru studiourile de televiziune prin cablu „TV Republica” (orașul Florești, r-nul Florești, și satul Peresecina, r-nul Orhei) și „Rise-TV” (satul Sireți, r-nul Strășeni, și satul Costești, r-nul Ialoveni).

În cadrul ședinței, CCA a reperfectat licența de emisie pentru postul de radio „Autoradio/Avtoradio”, prin  aprobarea Concepției generale a serviciului de programe,și a eliberat licență de emisie pentru postul de televiziune „BRAVO TV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară.

Consiliul Coordonator al Audiovizualuluia susținut demersul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și a recomandat mediatizarea, cu titlu gratuit, la posturile de televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova a unuispot video cu caracter social privind Serviciul calitativ de taxi.

De suportul Consiliului a beneficiat și demersul Agenției de Investiții. Astfel, CCA a recomandat difuzarea, cu titlu gratuit, la posturile de televiziune a campaniei naționale de promovare a Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru turiști.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea curentă a radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul