ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 25.02.2020

Mie ,Februarie 26, 2020 - 16:43
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit, pe data de 25 februarie 2020, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a desfășurat bilanțul Concursului pentru suplinirea capacității rămase disponibile (2 sloturi) a Multiplexului A. Astfel, la concurs al aplicat 5 solicitanți, pentru extinderea ariei de emisie:
  • Instituția Publică Națională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, pentru postul public de televiziune „Moldova 2” (extinderea ariei de emisie).
  • „Telesistem TV” SRL, pentru postul de televiziune „Accent TV” (extinderea ariei de emisie).
  • „Exclusiv Media” SRL, pentru postul de televiziune „NTV Moldova” (extinderea ariei de emisie).
  • „Media Content Distribution” SRL, pentru postul de televiziune „Canal 5” (extinderea ariei de emisie).
  • „Real Radio” SRL, pentru postul de televiziune „Familia Domashniy” (extinderea ariei de emisie).
Consiliul Audiovizualului a declarat învingători, în conformitate cu rezultatele votării, postul public de televiziune „Moldova 2” și postul de televiziune „NTV Moldova”.
În cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a respins petiția SA „Apă Canal Nisporeni” împotriva postului de televiziune local „Albasat TV” din or. Nisporeni, ca neîntemeiată.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a decis monitorizare tematică a furnizorilor de servicii media de televiziune, la capitolul modului de respectare a prevederilor art. 19 alin. (4) Codul serviciilor media audiovizuale, care statuează: „Filmele artistice și cele documentare sânt transmise cu dublare sau subtitrare în limba română, păstrându-se coloana sonoră originală sau, după caz, versiunea lingvistică licențiată, iar filmele pentru copii sânt dublate sau sonorizate în limba română”.
CA a reperfectat condițiilor la autorizațiile de retransmisiune pentru mai mulți distribuitori de servicii media audiovizuale și a eliberat autorizație de retransmisiune pentru studioul de televiziune „ALIANȚA-TV”.
Consiliul Audiovizualului a respins demersul Centrului de Resurse Juridice din Moldova de mediatizare a campaniei de informare „Direcționează 2% și contribuie la ceea ce contează pentru tine!” și, totodată, a amânat demersul Asociației Obștești CCF („Copil, Comunitate, Familie”) Moldova de recomandare a difuzării unui spot din cadrul proiectului ,,Puternici prin diversitate”, pe motiv că spoturile nu sunt interpretate în limbaj mimico-gestual și nu conțin subtitrate sincron, pentru a fi accesibile tuturor categoriilor de cetățeni.
Cu unanimitate de voturi, Consiliul Audiovizualului a aprobat Raportul cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova în anul 2019. Raportul va fi prezentat Parlamentului Republicii Moldova și publicat pe pagina electronică a instituției (www.audiovizual.md).
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul