ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 22.10.2019

Mie ,Octombrie 23, 2019 - 10:03
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit, pe data de 22 octombrie 2019, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de radio „KISS FM”, urmare a sesizării dlui Marin Popovici, prin care a comunicat că „Kiss FM”, în timpul emisiunii matinale „Râzi cu Rusu și Andrei”, mediatizează produsul „MaxiVita Exclusive Erektor”, care are un conținut foarte explicit și nerecomandat minorilor. Datele monitorizării au atestat că în temeiul prevederilor art. 71 alin. (1) din Codului serviciilor media audiovizuale: „Furnizorii de servicii media sunt în drept să difuzeze publicitate și teleshopping pentru produse medicamentoase și tratamente medicale, în conformitate cu prezentul cod, Legea cu privire la publicitate și Regulamentul cu privire la conținuturile audiovizuale”, iar respectivul spot se încadrează în condițiile legale.
Consiliul Audiovizualului a examinat autosesizarea membrei CA, Lidia Viziru, care a solicitat efectuarea unei monitorizări a furnizorului de servicii media „Media Resurse” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Televiziunea Centrală”, invocând că în cadrul transmisiunii/retransmisiunii serviciului media audiovizual utilizează un alt semn distinctiv decât cel aprobat de Consiliul Audiovizualului. Rezultatele monitorizării au atestat că postul de televiziune „Televiziunea Centrală” a utilizat două elemente de identificare a serviciului media audiovizual, unul conform dosarului funcțional al furnizorului de servicii media - „Televiziunea Centrală”, iar al doilea semn distinctiv nu este aprobat de către Consiliul Audiovizualului - „Центральное Телевидение”, fapt pentru care furnizorul de servicii media „Media Resurse” SRL a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a sancționat cu 15.000 de lei „INTERKIWINET” SRL din satul Molovata (r-nul Dubăsari), pentru retransmisiunea posturilor de televiziune fără autorizația de retransmisiune, și a reperfectat condițiile la autorizațiile de retransmisiune pentru „STV IT Company” SRL, fondatoarea studioului de televiziune prin cablu „TV Botanica”; „MAXIMARIN” SRL, fondatoarea studioului de televiziune prin cablu „TVC-TV”, și „DĂNIS” SRL, fondatoarea studioului de televiziune prin cablu „DanisNet TV”.  
CA a susținut demersul Asociației Tineretului ucrainean din Republica Moldova „Zlagoda” și a recomandat spre mediatizare în serviciile de televiziune și radiodifuziune ale furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova a unui spot de informare a populației despre Zilelor Filmului Ucrainean Contemporan – Ucrainian Film  Days Moldova, eveniment susținut de Ambasada Ucrainei și Agenția de Film de Stat din Ucraina.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul