ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 20.09.2019

Vin ,Septembrie 20, 2019 - 19:12
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 20 septembrie 2019, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune „BTV” la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe, urmare a autosesizării președintelui CA, Dragoș Vicol. Datele monitorizării au atestat că „BTV” nu respectă Concepția generală, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei. Consiliul Audiovizualului a examinat și rezultatele monitorizării postului TV „BTV”, urmare a sesizării dnei Irina Zara. În cadrul dezbaterilor publice, membrii CA au respins sesizarea dnei Irina Zara.
În cadrul ședinței, CA a reperfectat 5 licențe de emisie prin excluderea frecvențelor TV și radio și includerea în genul de activitate difuzarea serviciului de programe prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, pentru: „REAL RADIO” SRL, fondatoarea posturilor de televiziune „CTC MEGA” și „FAMILIA DOMASHNIY”, cu difuzarea serviciilor de programe pe cale radioelectrică terestră (televiziune); „Telestar Media” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Canal 3”, cu difuzarea serviciilor de programe pe cale radioelectrică terestră (televiziune) și prin Multiplexul A; „Media Content Distribution” SRL, fondatoarea postului de radio „Maestro FM”, cu difuzarea serviciilor de programe pe cale radioelectrică terestră (radiodifuziune); 2019 „GENERAL MEDIA GROUP CORP.” SRL, fondatoarea postului de radio „Muz FM”, cu difuzarea serviciilor de programe pe cale radioelectrică terestră (radiodifuziune), și „NG Production” SRL, fondatoarea postului de radio „Radio ONE”, cu difuzarea serviciilor de programe pe cale radioelectrica terestră (radiodifuziune).
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a reperfectat condițiile la licența de emisie eliberată  „Radio Top” SRL pentru postul de radio „Radio Alla”, prin modificarea parametrilor tehnici conform calculelor efectuate de către IP „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio” urmare a Avizului Ministerului Economiei și Infrastructurii.
CA a prelungit termenul de efectuare a controlului privind circumstanțele de fapt asupra petiției parvenite la Consiliul Audiovizualului din partea „ARAX-IMPEX” SRL.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul