Ședința publică a CA din 05.02.2019

Mar ,Februarie 05, 2019 - 21:55

Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 05 februarie 2019, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat, în conformitate cu art. 75 alin. (3) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale, proiectul Regulamentului cu privire la condițiile, criteriile, și procedura de acordare, de prelungire, de modificare, de suspendare și de revocare a licențelor de emisie și a autorizațiilor de retransmisiune. Totodată, în vederea avizării, consultării publice și efectuării expertizei juridice și anticorupție, conform Secțiunii a 5-a din Legea cu privire la actele normative, Proiectul Regulamentului va fi publicat pe pagina web a Consiliul Audiovizualului și remis autorităților interesate și competente în vederea avizării și efectuării expertizei.

Consiliul Audiovizualului a modificat și completat Regulamentul privind procedura și condițiile de organizare și desfășurare a licitației pentru selectarea companiei care efectuează măsurarea cotelor de audiență, adoptat prin Decizia nr.25/168 din 09.10.2018. În urma analizei impactului de reglementare în faza de aplicare a documentului respectiv au fost identificate riscuri care ar putea fi generate de refuzul ofertanților de a participa la procedura de licitație. Ținând cont de faptul că Regulamentul nu conține soluții pentru astfel de situații, există posibilitatea ca realizarea obiectivului propus să fie tergiversată. Astfel, în temeiul prevederilor art. 30 și 75 din Codul serviciilor media audiovizuale, CA a modificat și completat respectivul regulament.

În cadrul ședinței, CA a examinat: 1) Rezultatele monitorizării postului de televiziune „PRO TV CHIȘINĂU”, urmare a sesizării A. Moraru;2) Plângerea dlui Gheorghe Bobeica, candidat independent, înregistrat pe circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldovași 3) Sesizarea Partidului Politic Mișcarea Populară Antimafie nr. 01/4 din 31.01.2019.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea curentă a radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul