ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 04.11.2019

Lun ,Noiembrie 04, 2019 - 16:33
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 04 noiembrie 2019, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a eliberat licență de emisie pentru postul de televiziune „Accent TV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, în format: generalist.
Consiliul Audiovizualului a reperfectat licența de emisie eliberată „GENERAL MEDIA GROUP CORP.” SRL pentru postul de televiziune „Prime”, prin excluderea canalelor TV difuzate prin Reţeaua de Stat nr. III în baza Contractului nr. 17 din 01.07.2017 încheiat cu ÎS „Radiocomunicaţii”: 31 – Cahul, 28 – Căușeni, 2 – Cimișlia, 31 – Edineț, 27 – Trifești (Rezina), 8 – Sângerei, 30 – Strășeni, 29 – Ungheni, 10 – Cornești (Ungheni), 28 – Soroca, 39 – Leova, 7 – Colibabovca (Leova), 8 – Bender, 34 – Cantemir, 41 – Tartaul (Cantemir), 24 – Criuleni, 40 – Holercani (Dubăsari), 10 – Comrat (UTAG), 12 – Ceadâr-Lunga (UTAG), 41 – Tomai (UTAG); și includerea în genul de activitate difuzarea serviciului de programe prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară.
Tot în cadrul ședinței, CA a eliberat autorizație de retransmisiune pentru studioul de televiziune prin cablu „KIWI TV” din satele Piatra, Jeloboc, Pohorniceni, Cucuruzeni, Cucuruzenii de Sus, Crihana (r-nul Orhei), Molovata, Oxentea (r-nul Dubăsari) și Chiștelnița (r-nul Telenești), pentru primul termen de activitate.
Consiliul Audiovizualului, urmare a reperfectării licențelor de emisie eliberate „Telestar Media” SRL pentru postul de televiziune „Canal 2” și „General Media Group Corp.” SRL pentru postul de televiziune „Prime”, a modificat Anexa nr. l la Decizia CA nr. 37/119 din 20 august 2019 Cu privire la clasificarea furnizorilor de servicii media aflați în jurisdicția Republicii Moldova. Astfel, posturile de televiziune „Canal 2” și „Prime” au fost clasificați ca furnizorii de servicii media regionali.
CA a susținut demersul Guvernatoarei UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și a recomandat mediatizarea în serviciile de televiziune ale furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova a unui spot de informare a cetățenilor despre tradiționalul Festival al vinului Gagauz Șarap Yortusu.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul