ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 04.03.2020

Mie ,Martie 04, 2020 - 17:40
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 04 martie 2020, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune ,,BTV”, urmare a sesizării parvenite din partea SA „CET – Nord”. Luând în considerare faptul că datele monitorizării nu au atestat abateri de la legislația audiovizuală, sesizarea a fost respinsă.
 Consiliul Audiovizualului a examinat și a luat act de rezultatele monitorizării postului de televiziune ,,Moldova-1”, urmare a sesizării vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, privind dreptul la replică. Datele monitorizării au constatat faptul că postul public de televiziune, în emisiunea ,,Moldova în Direct” din 18 februarie 2020, a oferit dreptul la replică dlui Mihai Popșoi, în aceleași condiții și spațiu temporal.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a reperfectat licențele de emisie pentru furnizorii de servicii media: „Urania FM” SRL pentru postul de televiziune „NTS”, „Studio-L” SRL pentru postul de televiziune „Studio-L”, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” pentru postul de televiziune „Moldova 1”, „Megan – TV” SA pentru postul de televiziune „TV Prim”, „SELECTCANAL – TV” SRL pentru postul de televiziune „N4”, prin includerea în genul de activitate difuzarea serviciilor de programe prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară.
Totodată, Consiliul a aprobat Structura serviciilor media audiovizuale pentru următorii furnizori de servicii media audiovizuale:
 Furnizori de servicii media de televiziune regionali (6): „Tezaur Folc”, „TV 8”, „Orizont TV”, „ITV”, „Agro TV Moldova” și „BTV”.
Furnizori de servicii media de televiziune locali (6): „TV Bizim Dalgamiz”, „ENI AI”, „NTS”, „BAS TV”, „RTR Internațional” și „POPAS TV”.
Furnizori de servicii media de radiodifuziune sonoră locali (5): „Bizim Dalgamiz”, „Radio Soroca”, „Cultura Divină”, „Albena” și „Romano Patrin-FM”.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a retras, la cererea titularului, autorizația de retransmisiune eliberată „Dănis” SRL pentru studioul de televiziune „DănisNet TV” din mun. Chișinău.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a aprobat Instrucțiunea privind mediatizarea campaniilor sociale, ce prevede unele rigori cărora trebuie să corespundă un spot social.
Consiliul Audiovizualului a susținut demersul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și a obligat furnizorii de servicii media audiovizuale să mediatizeze, cu titlu gratuit, spotul de informare a publicului larg privind măsurile de prevenire și control, și în vederea protejării personale și limitării răspândirii infecției cu coronavirusul de tip nou.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul