Consiliul Audiovizualului a aprobat Lista evenimentelor de importanță majoră

Mie ,Martie 23, 2022 - 17:24
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat Lista evenimentelor de importanță majoră, care cuprinde:
1)   Jocurile Olimpice de Iarnă și de Vară;
2)   Campionatul mondial de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat.
3)   Campionatul european de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat;
4)   Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Champions League;
5)   Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Europa League;
6)   Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Conference League;
7)   Concursul Internațional de muzică „Eurovision”.
Un eveniment de importanță majoră este considerat a fi de interes major pentru o parte semnificativă a populației (cel puțin 2/3 din populația Republicii Moldova), desfășurat de un organizator de evenimente care deține dreptul legal de a comercializa drepturile aferente evenimentului respectiv. Evenimentele de importanță majoră pot fi difuzate în exclusivitate în cadrul serviciilor de televiziune ale furnizorilor de servicii media care dețin dreptul de a transmite evenimentul de importanță majoră în direct sau decalat, integral ori parțial.
Totodată, Consiliul Audiovizualului a abrogat Decizia nr. 19/65 din 13 mai 2019 Cu  privire la aprobarea Listei evenimentelor de importanță majoră, cu modificările ulterioare.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul