COMUNICAT DE PRESA din 7 septembrie 2011

Joi ,Septembrie 08, 2011 - 10:43

 

  La 07 septembrie 2011, Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dl Marian POCAZNOI, a avut o întrevedere cu Raportorul Special ONU privind libertatea religiei sau convingerii, dl Heiner BIELEFELDT.

Scopul vizitei întreprinse de înaltul oficial ONU în Republica Moldova constă în identificarea obstacolelor existente ce împiedică dreptul la libertatea religiei sau a credinţei.

Discuţia s-a axat pe subiecte privind rolul mass-media în realizarea dreptului la libertatea religiei sau convingerii, respectarea de către radiodifuzorii publici şi privaţi a principiului pluralismului de opinie, precum şi posibilitatea obţinerii frecvenţelor de către posturile de radio cu tematică religioasă.

    Şeful delegaţiei ONU, Heiner BIELEFELDT, a apreciat faptul că în Republica Moldova există o experienţă pozitivă a mass-media în ceea ce priveşte realizarea dreptului la libertatea religiei sau convingerii.
    Ca urmare a vizitei sale, Înaltul oficial va elabora un raport, care va fi prezentat în 2012 în cadrul sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

      07 septembrie 2011

     Serviciul Relaţii Externe şi Integrare Europeană