Comunicat de presa

Joi ,Octombrie 24, 2013 - 17:32

CCA a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru Concursul de selectare a proiectelor de emisiuni care abordează subiecte şi probleme de interes public

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 24 octombrie, în cadrul unei ședințe publice.

Luând în considerare faptul că la Consiliul Coordonator al Audiovizualului au parvenit numeroase propuneri de la potențialii solicitanți din localitățile rurale de a prelungi perioada de depunere a dosarelor pentru participare la Concursul de selectare a proiectelor de programe audiovizuale în vederea acordării resurselor financiare pentru producere din Fondul de susţinere a radiodifuzorilor, membrii CCA au decis să prelungească acest termen. Astfel, radiodifuzorii care emit prin eter și cablu în localitățile Republicii Moldova, precum și cei din municipiile Chişinău şi Bălţi care difuzează mai mult de 60% de programe autohtone în volumul total de emisie se pot înscrie la concurs până la data de 1 noiembrie 2013, inclusiv.

Câteva posturi noi de televiziune: История, A Film, Moldova Sport şi România TV au fost admise spre retransmisie și au fost fi incluse în  Lista serviciilor de programe televizate permise pentru retransmisie pe teritoriul Republicii Moldova, din Anexa nr. 1 la Decizia nr. 98 din 13 iunie 2013.

În cadrul ședinței au fost examinate două cereri de eliberare a licențelor de emisie:  “PRIVESC.EU” SRL, pentru studioul TV „Privesc.Eu”, și “Canal Regional” SRL, pentru studioul TV „Canal Regional”, ambele cu dreptul de difuzare prin cablu.  În urma discuțiilor și dezbaterilor pe marginea dosarelor depuse,  membrii CCA au apreciat pozitiv originalitatea și elementele inovatoare din ambele proiecte editoriale, totodată,  au apărut și o serie de întrebări care necesită a fi precizate și formulate în scris. Astfel, decizia finală a fost amânată pentru o sedință viitoare pentru completarea dosarelor.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a anunţat Concursul pentru suplinirea a șase funcţii de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

Tot în cadrul ședinței, membrii CCA au analizat și adoptat, cu unanimitate de voturi, Raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului în trimestrul III al anului 2013.

Informaţia completă despre şedinţa publică a CCA poate fi consultată pe pagina web a instituției, la rubrica Decizii curente.

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul