Comunicat de presă Protecţia minorilor şi gestionarea reclamaţiilor, pe agenda de lucru a REFRAM

Mar ,Octombrie 22, 2013 - 18:59

Comunicat de presă

Protecţia minorilor şi gestionarea reclamaţiilor, pe agenda de lucru a REFRAM

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, împreună cu membrul CCA, Iurie Colesnic, au participat la cea de-a 3-a Conferinţă a Preşedinţilor Reţelei Francofone a Autorităţilor de Reglementare a Mass-Mediei (REFRAM), care a avut loc la N’Djamena (Ciad), în perioada 14-16 octombrie 2013.

Conferința s-a desfășurat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Ciad, Idriss Deby Itno, și a avut ca temă de discuții "Provocările democraţiei şi tranziţia la televiziunea digitală. Cum fac față autorităţile de reglementare media?".

Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat secretarul general al Francofoniei, Abdou Diouf, care a reamintit sprijinul OIF acordat REFRAM şi angajamentul tuturor şefilor de stat şi de guvern din ţările vorbitoare de limbă franceză asumat la Summitul Francofoniei de la Kinshasa (2012) în favoarea "libertăţii presei, care se bazează pe pluralitatea în mass-media şi pe libera comunicare a informaţiilor, a gândirii şi a opiniilor", ceea ce constituie o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

La finalul lucrărilor conferinței, preşedinţii autorităţilor de reglementare au adoptat, în unanimitate, Foaia de parcurs REFRAM pentru anii 2014-2015, care identifică trei domenii principale de cooperare: serviciul public media, protecţia minorilor şi gestionarea reclamaţiilor. Pentru continuitatea foilor de parcurs anterioare, REFRAM va acorda o atenţie sporită proiectelor legate de respectarea drepturilor omului, egalitate de gen şi nediscriminare în mass-media.

În 2014-2015, președinția REFRAM va fi asigurată de Mustapha Ali Alifei, președintele Înaltului Consiliu de Comunicare din Ciad, iar vicepreşedinţia – de Ibrahim Sy Savané, președinte al Înaltei Autorităţi pentru Comunicarea Audiovizuală din Coasta de Fildeș.

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul