COMUNICAT DE PRESĂ. ȘEDINȚA PUBLICĂ (II) A CCA DIN 27.04.2017

Joi ,Aprilie 27, 2017 - 12:21

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 27 aprilie  2017, într-o nouă ședință publică.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a acordat susținere demersului Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare în Moldova și a recomandat posturilor de  televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, difuzarea, cu titlu gratuit, a emisiunilor realizate în cadrul proiectului de pionierat pe piaţa media din Republica Moldova „Punţi către Europa”. Seria de documentare „Punţi către Europa” are drept scop promovarea valorilor europene şi va contribui la informarea obiectivă a publicului despre experienţa de aderare la Uniunea Europeană a altor state.

Prima etapă a proiectului a înglobat 11 interviuri cu ambasadori ai ţărilor Uniunii Europene la Chişinău. Etapa a II-a include filme documentare/emisiuni despre experienţa statelor ex-socialiste, relevante pentru Republica Moldova, şi procesul de aderare şi integrare a statelor UE, povestite de lideri naţionali – preşedinţi, prim-miniştri, miniştri de relaţii Externe sau preşedinţi de Parlament din aceste state.  Emisiunile sînt realizate în limbile română şi rusă.

CCA a acordat susținere și demersului Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și a recomandat posturilor de  televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, difuzarea, cu titlu gratuit, a campaniei „Presa echilibrează genul!”, în vederea promovării modelelor pozitive de implicare a femeilor şi bărbaţilor şi combaterea stereotipurilor de gen prin intermediul mass-media. Campania include mai multe activităţi, printre care şi realizarea a 20 de emisiuni intitulate „Împărţit la doi”, care se vor referi la diferite aspecte legate de problematica de gen şi vor veni cu o abordare specifică de implicare a femeilor şi bărbaţilor.

Întrucît seria de documentare „Punţi către Europa”, cît și emisiunile din cadrul campaniei „Presa echilibrează genul!” nu sînt finalizate, CCA a recomandat radiodifuzorilor ca, la difuzarea respectivelor materiale jurnalistice, să ţină de faptul cont ca acestea să corespundă legislaţiei audiovizuale în vigoare.

Tot în cadrul ședinței, CCA, cu unanimitate de voturi, a adoptat Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului pentru trimestrul I al anului 2017. Raportul va fi publicat pe pagina electronică a instituţiei.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul