COMUNICAT DE PRESĂ. ȘEDINȚA PUBLICĂ A CCA DIN 21.07.2017 (II)

Vin ,Iulie 21, 2017 - 15:12

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 21 iulie 2017, într-o nouă ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat modelul Condițiilor la licența de emisie. Intenția de modificare a Condițiilor la licența de emisie derivă din noile modificări la Codul audiovizualului, dar și din necesitatea de a armoniza și a crea o claritate pentru radiodifuzori la eliberarea licenței de emisie.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat modelului Grilei de emisie pentru posturile TV și radio aflate sub jurisdicția Republicii Moldova și a  abrogat Decizia CCA nr. 106 din 06 iulie 2012. Documentul respectiv va înlesni cu mult activitatea radiodifuzorilor în ceea ce privește operarea modificărilor în grilele de emisie ale posturilor de radio și TV prin anularea procedurii de aprobare a grilei în cazul unor schimbări neesențiale (ora de difuzare, denumirea emisiunii, modificări temporare ș.a.), ci doar în cazul unor modificări de procentaj în Concepția generală a serviciului de programe. Aprobarea modelului Grilei de emisie decurge și din necesitatea respectării de către radiodifuzori a prevederilor art. 11 pct. (2) din Codul Audiovizualului (care va intra în vigoare de la 01 octombrie 2017). Astfel, până pe data de 01 octombrie 2017, posturile TV și radio vor prezenta la CCA grilele de emisie săptămânale întocmite în conformitate cu modelul aprobat.

În cadrul ședinței, CCA a modificat deciziile CCA nr. 83 din 30.09.2008 și nr. 14/83 din 14.04.2016  „Despre Instrucțiunea cu privire la adoptarea deciziilor motivate la acordarea licențelor prin concurs” – Anexa 3. Conform noilor modificări, radiodifuzorii vor prezinta spre aprobare, până la 01 octombrie  2017, o nouă Concepție generală a serviciului de programe.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat mai multe sesizări și autosesizări asupra serviciilor de programe a mai multor radiodifuzori. Posturile TV care au încălcat legislația audiovizuală au fost sancționate.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe pagina electronică a Consiliului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul