Vin ,Iulie 16, 2021 - 13:05
Președintele Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, împreună cu membra Consiliului, Tatiana Buraga, și șeful Direcției Juridice și Reglementări, Grigore Chițanu, și Cristina Ionaș, Serviciul comunicare și relații cu publicul, au avut o întrevedere cu Elma Sehalic, analista media din cadrul organizației OSCE.
Discuțiile s-au axat pe principiile fundamentale ale campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, elementele constitutive, rapoartele de monitorizare și recomandările Consiliului Audiovizualului după perioada electorală.
Reprezentanta OSCE, Elma Sehalic, s-a interesat de rezultatele monitorizării modului de reflectare a campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Elma Sehalic a fost cointeresată dacă au apărut anumite derapaje care au  vizat prestanța posturilor TV și radio în reflectarea alegerilor parlamentare și dacă Consiliul Audiovizualului a reacționat prompt, echidistant și a oferit soluțiile doar în cadrul legal.
În cadrul discuțiilor, președintele Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, a precizat că această campanie electorală a fost monitorizată cu atenție maximă, în pofida criticilor și a cadrului legal imperfect, specificând că rapoartele de monitorizare au surprins toţi indicatorii cei mai importanţi ai acestei campanii electorale, mai mult ca atât, acestea se pliază pe recomandările experţilor, pe cele mai importante elemente funcţionale cu caracter metodologic şi, cel mai important, generează efecte juridice.
 Totodată, Ala Ursu-Antoci a menționat că în urma examinării celui de-al doilea raport de monitorizare, membrii Consiliului Audiovizualului au sancționat mai multe posturi de televiziune pentru nerespectarea prevederilor legislației audiovizuale.
Pe finalul discuției, Elma Sehalic a exprimat mulțumiri conducerii și specialiștilor din cadrul CA pentru organizarea întrevederii, prezentarea informației relevante și a subliniat importanța colaborării OSCE cu autoritățile care au fost implicate nemijlocit în desfășurarea alegerilor, pentru a promova securitatea, democrația și drepturile omului.
Serviciul comunicare și relații cu publicul