Joi ,Iulie 08, 2021 - 16:07
Astăzi, 08 iulie 2021, prin intermediul platformei online Zoom, președintele Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, împreună cu membrul Consiliului, Iulian Roșca, șefa Direcției Generale Licențiere, Autorizare și Monitorizare, Lilia Guțu, și reprezentanți ai instituției audiovizuale, au participat la briefingul parlamentar alături de delegațiile parlamentare ale Adunării Parlamentare OSCE, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și Parlamentului European și alte autorități publice, cu ocazia viitoarei misiuni electorale internaționale de observare a alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021 în Republica Moldova
În cadrul panelului, președintele Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, a prezentat informații clare în ceea ce privește responsabilitățile Consiliului privind monitorizarea corectă și imparțială a campaniei electorale în cadrul serviciilor de programe audiovizuale, precizând că primul raport de monitorizare a modului de reflectare a campaniei electorale de către furnizorii de servicii media supuși monitorizării a fost prezentat în ședința publică a Consiliului din 30 iunie 2021.
De asemenea, Ala Ursu-Antoci a menționat că urmează examinarea celui de-al doilea raport privind reflectarea campaniei electorale și dacă vor fi semnalate încălcări de la prevederile legislației audiovizuale și electorale, furnizorii de servicii media vor fi sancționați.