Joi ,Iulie 08, 2021 - 16:05
Președintele Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, însoțită de membrii Consiliului, Iulian Roșca și Tatiana Buraga și reprezentanți ai autorității audiovizuale, au avut astăzi, 08 iulie 2021, o întrevedere cu Excelența Sa Eva Descarrega Garcia, Ambasadorul Principatului Andorra în Republica Franceză și în Principatul Monaco, delegată permanentă a Principatului Andorra la UNESCO, reprezentant personal al șefului guvernului Andorra la Consiliul Permanent al Francofoniei, și membrii Consiliului Permanent al Francofoniei.
Cu această ocazie, președintele Ala Ursu-Antoci a menționat semnificația deosebită a obiectivelor francofoniei pentru țara noastră, dar și rolul important în susținerea reformelor democratice din statele membre, inclusiv a conceptului de bună guvernare, spre care tinde și țara noastră.
În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe chestiuni în ceea ce vizează îndeosebi prestanța Consiliului Audiovizualului în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.
Excelența Sa Eva Descarrega Garcia și membrii Consiliului Permanent al Francofoniei s-au interesat care sunt modalitățile de monitorizare a scrutinului electoral și dacă Consiliul Audiovizualului dispune de suficiente mecanisme de combatere a discursului instigator la ură în serviciile de programe, atacul la persoană, acordarea timpilor de antenă egali pentru toți concurenții electorali și, mai ales, dacă există influențe externe asupra reflectării campaniei electorale la posturile de radio și televiziune din țară.
În acest context, membrul Consiliului Audiovizualului, Iulian Roșca, a precizat că per ansamblu, analizând rezultatele monitorizării, aparent, se atestă o campanie electorală calmă. Această perioadă poate fi caracterizată, cu rezervele de rigoare, una care se încadrează în limitele normalității, în parametrii respectării Codului serviciilor media audiovizuale, a Regulamentului de reflectare a campaniei electorale.
În încheiere, membrii Consiliului Audiovizualului au  afirmat că autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale din Republica Moldova este interesată să participe la programele OIF, care vor oferi posibilitatea unui schimb de experiență, dar şi pentru a împărtăşi  propria experienţă cu alte instituții omoloage.