Mie ,Octombrie 09, 2019 - 17:49

Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, împreună cu membra CA, Tatiana Buraga, și șefa Direcției Generale Licențiere, Autorizare și Monitorizare, Lilia Guțu, a avut astăzi, 09 octombrie 2019, o întrevedere cu Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.
Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, a exprimat gratitudine Excelenței Sale Valeria Biagiotti pentru deschiderea și receptivitatea de a vizita Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova. De asemenea, Dragoș Vicol a făcut o scurtă prezentare a activității Consiliului Audiovizualului, menționând că în prezent, autoritatea de reglementare este implicată în procesul de monitorizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi și alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, accentuând, totodată, că primul raport de monitorizare a modului de reflectare a campaniei electorale de către furnizorii naționali care emit pe frecvențe statale a fost prezentat în ședința de ieri a Consiliului. Pentru primul raport CA nu a aplicat sancțiuni, limitându-se doar la atenționare. Consiliul Audiovizualului, în perioada campaniei electorale, supraveghează ca toți concurenții electorali să beneficieze de condiții egale de reflectare, prezentarea lor trebuie să fie una neutră și să beneficieze în dezbateri electorale și în buletine de știri de condiții bazate pe imparțialitate, echidistanță și tot aquis-ul comunitar.
Dragoș Vicol a reiterat Excelenței Sale Valeria Biagiotti în calitate de oaspete la Consiliul Audiovizualului, declarând că experiența Italiei pe dimensiunea audiovizualului este foarte importantă pentru țara noastră. Președintele CA a solicitat suportul Ambasadei în stabilirea unei relații de colaborare și schimb de experiență cu autoritatea omoloagă din Roma, punctând câteva direcții prioritare, precum: protecția minorilor în emisiunile de televiziune și radio, delegarea experților pentru asistență în procesele de monitorizare și elaborarea metodologiilor, televiziunea digitală, elaborarea de reportaje/emisiuni pentru diaspora din Italia etc. Dragoș Vicol a menționat și deschiderea Consiliului Audiovizualului la promovarea campaniilor sociale în serviciile de televiziune și radiodifuziune sonoră ale furnizorilor media.
Excelența Sa Valeria Biagiotti a exprimat aprecieri și a mulțumit pentru întrevederea avută. Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Italiei în Republica Moldova a declarat că va lua legătura cu reprezentanții Ministerului de Externe din țara sa responsabili de relațiile dintre instituții, vizite, schimb de experiență, expertiză și va depune eforturi pentru a oferi suport pentru stabilirea relațiilor de cooperare între Consiliul Audiovizualului și instituția omoloagă de la Roma.