CCA va monitoriza mai multe posturi TV privind accesul la serviciile de programe a persoanelor cu dizabilităţi

Joi ,Mai 29, 2014 - 23:00

Întrunit astăzi, 30 mai 2014, în şedinţă publică, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a supus dezbaterii mai multe chestiuni incluse pe ordinea de zi.

Astfel, instituţia publică de reglementare în domeniul audiovizualului a examinat cererea prealabilă a Iriniei Burac-Mihalachi, avocat AO ”Coaliţia nediscriminare”, în care se menţionează că mai multe posturi de televiziune nu asigură accesul persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire la informaţia de interes public. În cadrul discuţiilor, membrii Consiliului au menţionat că legislaţia naţională, prin art. 13 alin. (4) din Codul audiovizualului, precum şi prin Decizia CCA nr. 21 din 26 februarie 2008, garantează persoanelor cu dizabilităţi, în special celor hipoacuze, accesul la  emisiunile de actualităţi. În acest sens, CCA a decis monitorizarea serviciilor de programe ale posturilor de televiziune ”Moldova 1”, ”Prime”, ”Canal 3”, ”2 Plus”, ”N 4”, ”Publika TV”, ”TV 7”, „PRO TV CHIŞINĂU”, ”Jurnal TV”, ”TVC 21”, ”Accent TV”, ”Ren Moldova” şi ”Euro TV” la capitolul respectării acestor prevederi.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a admis cererea întreprinderii „Ştiri Media TV” S.R.L. de retragere a licenţei de emisie pentru postul de televiziune „Muz TV”. Totodată, CCA a anunţat concurs pentru frecvenţa TV 53 – Chişinău.

În şedinţa de azi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi-a anunţat suportul şi sprijinul pentru Campania naţională ”Fără Ură”, susţinută de Consiliul Europei, şi a recomandat posturilor de televiziune aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova să difuzeze spoturile sociale TV ”Alătură-te campaniei ”Fără ură””, pe parcursul a 30 de zile.

În discuţie au fost puse şi o serie de alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a CCA, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul