Lun ,Martie 18, 2019 - 21:38

Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, împreună cu Lidia Viziru și Tatiana Buraga, membre CA, Lilia Guțu, șef DGLAM, și Marcel Marin, șef SREIE, a avut, pe data de 15 martie 2019, o întrevedere cu delegația Societății Române de Televiziune: Doina Gradea, președinte, director general SRTV, Cristina Leorenț, director TVR Internațional, și Liviu-Gabriel Fetter, director Filiala Chișinău a SRTV.

Președintele CA i-a mulțumit dnei Doina Gradea, președinte, director general SRTV, pentru vizita întreprinsă la Consiliul Audiovizualului, manifestând interes pentru derularea unor acțiuni comune pe dimensiunea audiovizuală.

La rândul său, Doina Gradea, președinte, director general SRTV, a menționat că Studioul TVR Moldova este o investiție importantă a statului român în Republica Moldova, în temeiul Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale furnizorilor publici. Totodată, directorul general SRTV s-a referit la conlucrarea bilaterală între TVR România și Studioul de la Chișinău, în realizarea coproducțiilor, investind continuu atât în angajații de aici, cât și în programele produse pe teritoriul Republicii Moldova, prin organizarea training-urilor pentru pregătirea jurnaliștilor la postul public din România.

Doina Gradea a dat asigurări că SRTV va investi mai mult în realizarea programelor TVR Moldova, în speranța ca postul de televiziune să se regăsească în lista must carry, ce urmează a fi aprobată de Consiliul Audiovizualului, în conformitate cu prevederile Codului serviciilor media audiovizuale.