CCA VA MONITORIZA 16 POSTURI TV LA CAPITOLUL RESPECTĂRII PROCENTAJULUI DE PRODUCȚIE AUTOHTONĂ

Vin ,Ianuarie 27, 2017 - 11:21

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 27 ianuarie 2017, în şedinţă publică.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a decis monitorizarea serviciilor de programe la capitolul respectării producției propriei și autohtonă cu caracter informativ și analitic în limba română (art. 11 alin. (3) din Codul audiovizualului) difuzată de posturile de televiziune „Moldova-1”, „Publika TV”, „Canal 3”, „TV 7”, „Prime”, „CTC Mega”, „Euro TV”, „Realitatea TV”, „N4”, „TVC 21”, „Accent TV”, „ITV”, „NTV Moldova”, „Noroc”, „RTR Moldova” și „Ren Moldova”, pentru o perioadă de 7 zile fiecare.

CCA a prelungit de drept, pentru o perioadă de şapte ani, licența de emisie pentru postul de televiziune „NTS”, al cărui serviciu de programe va fi difuzat pe canalul 41 – Taraclia, și, totodată, a aprobat Concepţia generală a serviciului de programe, care prevede retransmisia unor emisiuni audiovizuale din serviciul de programe al canalului „BNT” din Bulgaria.

În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a anunțat în concurs, în temeiul avizelor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, frecvenţele radio: 71,66 MHz –  Leova şi 103,6 MHz – Soroca, precum și frecvența radio 106,0 MHz – Floreşti, rămasă disponibilă.

 În discuţie au fost puse şi alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a Consiliului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul