CCA A SUSPENDAT AUTORIZAŢIA DE RETRANSMISIE PENTRU O PERIOADĂ DE 6 LUNI ÎNTREPRINDERII „FOCUS-SAT” SRL

Mar ,Februarie 10, 2015 - 14:44

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 10 februarie, în şedinţă publică.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele controalelor activităţii distribuitorilor de servicii din mun. Chişinău şi Bălţi şi din raioanele Ialoveni, Hînceşti, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi, Ungheni, Basarabeasca, Taraclia, Cahul, Sîngerei şi Drochia. Pentru că nu respectă oferta de servicii de programe aprobată de CCA, membrii Consiliului au sancţionat mai mulţi distribuitori de servicii.

Astfel, pentru încălcări grave şi repetate de la legislaţia audiovizuală, CCA a decis suspendarea autorizaţiei de retransmisie pentru o perioadă de 6 luni companiei „FOCUS-SAT” SRL. Întreprinderile „ART-CLUB” SRL, „Dănis” SRL, „IVELCOR-TV” SRL, „BAS-DIGITAL” SRL şi „NORDGRUP – TV” au fost avertizate public; „ELECHSERVICE-GRUP” SRL a fost sancţionată cu amendă minimă, „MODUMTEH” SRL – cu amendă medie, iar “RAVIVALNIS” SRL şi „ILIXAR-BIS” SRL – cu amendă maximă.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a constatat abateri grave la difuzarea de către postul de televiziune „PRO TV CHIŞINĂU”, la data de 16 ianuarie 2015, în cadrul buletinului de ştiri de la ora 17.00, şi în reluare, la data de 17 ianuarie, ora 1.00, a materialului jurnalistic ”Răzbunare cruntă din partea fostului iubit. Un bărbat din România şi-a filmat iubita, o profesoară din raionul Ungheni, în timp ce făcea sex oral”. Dat fiind faptul că sancţiunile sînt aplicate gradual, iar „PRO TV CHIŞINĂU” nu a mai fost sancţionat la acest capitol, Consiliul a aplicat avertizare publică.

Tot în cadrul şedinţei, CCA a anunţat concurs pentru utilizarea frecvenţelor radio şi a canalelor TV disponibile şi disponibilizate, precum şi cele venite prin aviz de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Informaţia completă despre şedinţa publică de astăzi poate fi găsită pe pagina web a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul