CCA a sancţionat două posturi de radio pentru nerespectarea ponderii creaţiilor muzicale autohtone

Vin ,Octombrie 11, 2013 - 14:32

CCA a sancţionat două posturi de radio pentru nerespectarea ponderii creaţiilor muzicale autohtone

 

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 11 octombrie 2013, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare tematică a serviciilor de programe ale posturilor de radio Radio Sport, Univers FM şi Radio Poli Disc – Русское Радио la capitolul respectării procentajului de muzică autohtonă, în conformitate cu prevederile Deciziei CCA nr. 51 din 12 aprilie 2007, şi a condiţiilor de plasare a publicităţii, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Membrii CCA au constatat că radiodifuzorii Univers FM şi Radio Sport au încălcat dispoziţiile legale privind ponderea de 30 la sută a creaţiilor muzicale autohtone în serviciile de programe. Astfel, postului de radio Univers FM i-a fost aplicată avertizare publică, iar Radio Sport,  pentru că muzica autohtonă nu a fost distribuită uniform pe parcursul zilei de emisie, aceasta fiind difuzată mai mult în orele nocturne, de asemenea a fost sancționat cu avertizare publică.

 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat Sesizarea ÎCS ”Jurnal de Chişinău Plus” SRL, parvenită de la Comisia pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret spor şi mass-media a Parlamentului Republicii Moldova. Având în vedere că rezultatele monitorizării au atestat că postul de televiziune „Jurnal TV” nu a comis derogări de la legislaţia audiovizuală, membrii CCA au luat act de sesizarea respectivă.

 

În discuţie au fost puse şi o serie de alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a CCA, la rubrica Decizii curente.

 

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul