CCA, MEMBRU CU DREPTURI DEPLINE AL REŢELEI MEDITERANEENE A AUTORITĂŢILOR DE REGLEMENTARE

Joi ,Noiembrie 13, 2014 - 01:00

În perioada 10-11 noiembrie, la Nouakchot, Mauritania, şi-a desfăşurat lucrările cea de-a XVI-a Adunare Plenară a Reţelei Mediteraneene a Autorităţilor de Reglementare (MNRA). În cadrul adunării, cu votul unanim al reprezentanţilor autorităţilor regulatorii ale MNRA, CCA a fost ales membru cu drepturi depline al reţelei.

La reuniune, discuţiile s-au axat pe două subiecte de importanţă majoră pentru instituţiile de reglementare, şi anume: independenţa autorităţilor de reglementare şi guvernanţa mass-mediei publice.

În dezbateri a fost pusă şi Declaraţia MNRA privind lupta împotriva stereotipurilor de gen în mass-media audiovizuală, în cadrul căreia reţeaua a creat un grup de lucru pentru promovarea egalităţii de gen în mass-media şi care este deschisă pentru toţi membrii, iar rezultatele acestui proiect vor fi discutate la lucrările adunării din 2015.

În plus, MNRA, la iniţiativa autorităţii cipriote, a adoptat limba arabă, alături de franceză şi engleză, ca mijloc de comunicare în cadrul Reţelei.

Reţeaua Mediteraneenă a Autorităţilor de Reglementare şi-a propus ca lucrările Adunării Plenare să constituie o platformă de discuţii pentru statele membre pentru asigurarea, garantarea şi promovarea libertăţii de informare, un nivel adecvat de pluralism al mass-mediei şi guvernanţa independentă a mass-mediei audiovizuale naţionale.

Pentru următorul mandat de un an, preşedinţia MNRA a fost preluată de Autoritatea Superioară a Audiovizualului şi Presei din Mauritania (HAPA), iar vicepreşedinţia reţelei va fi exercitată de Autoritatea de reglementare a audiovizualului din Croaţia (HAKA).

Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului: Cristina Mîţu, Nicolae Damaschin şi Vitalie Tabunşcic, prezenţi la reuniune, şi-au exprimat gratitudinea pentru votul de încredere, asigurînd activitatea şi implicarea activă a autorităţii moldoveneşti în cadrul MNRA.

 

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul