CCA și UN Women Moldova au semnat un acord de cooperare pentru promovarea egalității de gen în mass-media

Mar ,Septembrie 04, 2018 - 09:03

Pe data de 03 septembrie 2018, în cadrul trainingului „Click pentru egalitate de gen”, Dragoș Vicol, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, și Asya Varbanova, reprezentanta interimară de țară a UN Women, au semnat un acord de colaborare, în vederea promovării egalității de gen, a combaterii stereotipurilor de gen și a comunicării non-violente în domeniul audiovizual din Republica Moldova.

Prin prezentul memorandum de înțelegere, CCA și UN Women vor contribui la realizarea obiectivelor din cadrul Strategiei pentru asigurarea egalității între femei și bărbați în țară, în perioada 2017-2021. Acordul de colaborare a fost semnat pentru un termen de trei ani și va putea fi prelungit ulterior cu încă doi ani.

Dragoș Vicol, președintele CCA, a menționat că există multiple probleme circumscrise reflectării evenimentelor ce vizează egalitatea de gen în cadrul programelor audiovizuale. Totodată, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a mulțumit pentru susținere și a remarcat importanța semnării acordului de colaborare cu UN Women în procesul de promovare a egalității de gen atât în cadrul CCA, cât și în mass-media din Republica Moldova. 

Asya Varbanova, reprezentanta interimară de țară a UN Women, a declarat că oamenii din Republica Moldova se informează și își formează părerile prin intermediul mass-media. De aceea, instituțiile mediatice pot influența promovarea egalității de gen – lucru ce se referă la rolul jurnaliștilor în redacție, la produsul media și la o portretizare echitabilă și non-stereotipică a femeilor și bărbaților și includerea diverselor voci și perspective.  

La seminarul de instruire au participat membri și reprezentanți ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care s-au implicat în discuții și grupuri de lucru privind importanța integrării egalității de gen în conținutul mass-media.

Instruirile sunt organizate de către Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Asociația Presei Independente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul