CCA A FĂCUT UN APEL CĂTRE POSTURILE TV SĂ ASIGURE ACCESUL LA INFORMAŢIE ELECTORALĂ PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Mie ,Iunie 17, 2015 - 13:27

Întrunit astăzi, 17 iunie, în şedinţă publică, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis monitorizarea, în turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 459 de localităţi din Republica Moldova, a principalelor buletine informative ale posturilor de televiziune ”Moldova-1”, ”Prime”, ”Canal 3”, ”Canal 2”, ”Publika TV”, ”PRO TV CHIŞINĂU”, ”TV 7”, ”Accent TV”, ”Jurnal TV”, ”N 4”, ”Ren Moldova” şi ”RTR Moldova” la capitolul respectării Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova, pentru perioada 16-28 iunie 2015.

În acelaşi timp, membrii CCA au făcut un apel public către radiodifuzori de a ține  cont de angajamentele asumate prin declaraţiile privind reflectarea campaniei electorale și de a asigura dreptul la informare a persoanelor cu dizabilităţi, în special a celor cu deficienţe de auz. Astfel, în cazul realizării reportajelor de la ședințele CEC, care sunt interpretate în limbaj mimico-gestual, posturile de televiziune vor asigura difuzarea inclusiv a informațiilor transmise prin acest cod de comunicare, în interesul publicului cu nevoi speciale.

Tot în cadrul şedinţei, CCA a recomandat posturilor de televiziune şi radio difuzarea, cu titlu gratuit, a spotului social „Medicul între datorie şi pasiune” din cadrul Campaniei de informare şi sensibilizare a opiniei publice privind rolul şi responsabilitatea lucrătorilor medicali. Campania are scopul de a fortifica percepţia pozitivă a meseriei de lucrător medical.

Informaţia completă despre şedinţa publică de astăzi poate fi găsită pe pagina web a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul