CCA A DEMARAT UN NOU CONCURS DE SELECTARE A PROIECTELOR DE EMISIUNI CARE ABORDEAZĂ SUBIECTE ȘI PROBLEME DE INTERES PUBLIC

Sâm ,Decembrie 09, 2017 - 18:14

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin Decizia nr. 31/226 din 01.12.2017 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 429-433 din 08.12.2017), anunță un nou Concurs de selectare a proiectelor de emisiuni care abordează subiecte și probleme de interes public, a căror producere va fi susținută financiar din sursele Fondului de susținere a radiodifuzorilor, pentru anul 2017.

Concursul este destinat radiodifuzorilor ce emit prin eter și cablu în localitățile Republicii Moldova. În cazul radiodifuzorilor din municipiile Chișinău și Bălți, pot participa doar cei care difuzează prin cablu și în a căror Concepție generală a serviciului de programe/Grilă de emisie nu este prevăzută retransmisia sau preluarea emisiunilor din emisia altor radiodifuzori ce nu se află sub jurisdicția Republicii Moldova.

La concurs pot participa doar radiodifuzorii care nu au beneficiat de resurse financiare pentru producerea emisiunilor din Fondul de susținere a radiodifuzorilor în anul 2017.

TEME DE INTERES PUBLIC:

·         Prevenirea și combaterea violenței în bază de gen;

·         Neglijența părinților – factor de risc în creșterea și educarea copilului.

Radiodifuzorii au obligația de a elabora emisiunile câștigătoare în concurs în așa fel, încât să devină accesibile persoanelor cu deficiențe de auz și văz, prin mesaje text, interpretare mimico-gestuală, descriere audio sau alte tehnici similare.

Perioada de depunere a dosarelor: 08-18 decembrie 2017, inclusiv.

Analiza dosarelor și deciziile finale referitor la proiectele selectate vor fi luate de membrii CCA prin vot în cadrul ședinței publice.

Persoana de contact: Lidia Viziru, șef Direcția Licențiere și Autorizare.

Telefon de contact: 022 21 09 47.

 

Serviciul Comunicare și relații cu publicul