CCA ARE UN NOU PREŞEDINTE

Mar ,Octombrie 07, 2014 - 16:19

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 7 octombrie, în cadrul unei noi şedinţe publice.

Pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea privind examinarea și aprobarea Declarațiilor cu privire la reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova,  în conformitate cu prevederile pct. 10 din Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova, aprobat prin Hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 2680 din 30 septembrie 2014.  

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat 80 de Declaraţii ale radiodifuzorilor privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014,  dintre care 35 de posturi de radio şi 45 de posturi de televiziune. Totodată, 17 radiodifuzori nu au prezentat Declaraţiile privind reflectarea sau nereflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, fapt pentru care au fost sancționați cu avertizare publică.

În cadrul şedinţei de astăzi, dl Marian Pocaznoi, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte din proprie iniţiativă în legătură cu expirarea mandatului oficial de membru CCA la 6 noiembrie curent. În acest context, dl Marian Pocaznoi a declarat: ”Ținînd cont de responsabilitatea şi rolul Consiliului Coordonator al Audiovizualului în campania electorală, am considerat oportun să-mi depun mandatul de preşedinte al CCA, pentru ca instituţia pe care o reprezint să nu fie acuzată că este condusă de un preşedinte cu mandatul expirat şi pentru a evita eventualele speculaţiile la adresa autorităţii de reglementare audiovizuală”. Marian Pocaznoi le-a mulţumit angajaţilor, colegilor și membrilor CCA pentru activitatea desfăşurată, și-a exprimat gratitudinea față de radiodifuzori şi societatea civilă pentru colaborare.

După acceptarea cererii de demisie,  în funcţia de preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului a fost ales Dinu Ciocan.

Dinu Ciocan activează în cadrul CCA  din 2004, iar începând cu anul 2011 este membru al consiliului.

 

Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul