CCA A APROBAT RAPORTUL DE ACTIVITATE PENTRU ANUL 2016

Vin ,Ianuarie 27, 2017 - 15:14

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 27 ianuarie 2017, într-o nouă şedinţă publică.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat, cu unanimitate de voturi, Raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova în anul 2016. Raportul va fi remis Parlamentului şi va fi publicat pe pagina electronică a instituţiei.

Raportul CCA este structurat pe 13 capitole (195 de pagini) și cuprinde momentele importante din activitatea Consiliului în anul trecut, aspectele pozitive, tendințele de dezvoltare a pieței audiovizuale, concluzii și prioritățile pentru anul 2017.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a susținut demersul Asociaţiei Obştești „Speranţă şi Sănătate” și a recomandat posturilor de televiziune aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova mediatizarea, cu titlu gratuit, a 3 spoturi sociale din cadrul proiectului: „Protecţia juridică a părinţilor/tutorilor şi a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi acordarea asistenţei juridice în vederea asigurării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”. Spoturile sociale sunt orientate spre a sensibiliza opinia publică faţă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale. De asemenea, CCA a recomandat radiodifuzorilor producerea mai multor emisiuni cu caracter social cu/despre/pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

CCA a acordat susținere și demersului Biroului Relaţii Interetnice. Astfel, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a recomandat radiodifuzorilor aflați sub jurisdicţia Republicii Moldova difuzarea filmelor tematice ce propagă toleranţa, egalitatea şi coeziunea socială în societate: „Băiatul în Pijama Vărgată”, „Lista lui Schindler”, „La vita è bella” şi „Jurnalul Annei Frank”, cu remarca de a difuza respectivele opere cinematografice doar în contextul deținerii drepturilor de autor și a drepturilor conexe.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul