CCA A ANUNŢAT CONCURSUL PENTRU SUPLINIREA CAPACITĂŢII DISPONIBILE A MULTIPLEXULUI A

Joi ,Ianuarie 28, 2016 - 12:40

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 28 ianuarie 2016, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a anunţat, în baza Regulamentului cu privire la procedura şi condiţiile de eliberare a licenţelor de emisie şi a autorizaţiilor de retransmisie pentru utilizarea capacităţii multiplexurilor digitale terestre, a avizelor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi a ÎS ”Radiocomunicaţii”, Concursul pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A, cu următorii parametri: Standard TV: DVB-T2; Standard de compresie a informaţiei: MPEG-4; Banda de frecvenţe: 470-694 MHz (UHF); Capacitatea maximă: 15 sloturi pentru servicii de programe TV cu rezoluţie standard (SDTV); Acoperire: 65% din teritoriul Republicii Moldova şi 75% din populaţie. Lista actelor necesare pentru participare la concurs, cerinţele, criteriile de evaluare a ofertei solicitanţilor licenţelor de emisie şi tarifele pentru un slot/loc în multiplex vor fi publicate pe pagina electronică a Consiliului. De asemenea, CCA va face publice concepţiile serviciilor de programe şi alte informaţii despre participanţii la concurs.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a eliberat licenţă de emisie pentru un nou post de televiziune cu tematică generalistă – „AXIAL TV”, al cărui serviciu de programe va fi difuzat prin reţelele de cablu din ţară. Programul postului de televiziune va fi constituit din emisiuni autohtone, iar grila de emisie va include: ştiri, emisiuni informativ-analitice, filme documentare, emisiuni de autor, emisiuni pentru copii şi de divertisment etc.

CCA a aprobat, cu unanimitate de voturi, Raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova în anul 2015. Raportul va fi remis Parlamentului şi va fi plasat pe pagina electronică a instituţiei.

Informaţia completă despre şedinţa publică de astăzi poate fi găsită pe pagina web a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul