ANUNȚ

Vin ,Octombrie 27, 2017 - 14:07

CCA A DEMARAT CONCURSUL DE SELECTARE A PROIECTELOR DE EMISIUNI CARE ABORDEAZĂ SUBIECTE ȘI PROBLEME DE INTERES PUBLIC, PENTRU ANUL 2017

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin Decizia nr. 23/160 din 27.09.2017 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 371-382 din 27.10.2017) anunță Concursul de selectare a proiectelor de emisiuni care abordează subiecte și probleme de interes public, a căror producere va fi susținută financiar din sursele Fondului de susținere a radiodifuzorilor, pentru anul 2017.

Concursul este destinat radiodifuzorilor ce emit prin eter și cablu în localitățile Republicii Moldova. În cazul radiodifuzorilor din municipiile Chișinău și Bălți, pot participa doar cei care difuzează prin cablu și în a căror Concepție generală a serviciului de programe/Grilă de emisie nu este prevăzută retransmisia sau preluarea emisiunilor din emisia altor radiodifuzori ce nu se află sub jurisdicția Republicii Moldova.

TEME DE INTERES PUBLIC:

  • Promovarea modului sănătos de viață;
  • Programe care vor promova imaginea pozitivă și drepturile persoanelor cu nevoi speciale;
  • Programe cu/despre/pentru minoritățile naționale (în limbile minorităților naționale, cu subtitrare în limba română);
  • Programe care abordează probleme ecologice;
  • Programe despre informarea familiilor și a comunității cu privire la semnele de pericol pentru viața și sănătatea copiilor.

Radiodifuzorii au obligația de a elabora emisiunile câștigătoare în concurs în așa fel, încât să devină accesibile persoanelor cu deficiențe de auz și văz, prin mesaje text, interpretare mimico-gestuală, descriere audio sau alte tehnici similare.

Perioada de depunere a dosarelor: 27 octombrie – 16 noiembrie 2017, inclusiv.

Analiza dosarelor și deciziile finale referitor la proiectele selectate vor fi luate de membrii CCA prin vot în cadrul ședinței publice.

Rezultatele concursului vor fi făcute publice în cadrul ședinței CCA nu mai târziu de 20 zile din ziua încheierii procedurii de depunere a dosarelor.

Persoana de contact: Lidia Viziru, șef Direcția Licențiere și Autorizare.

Telefon de contact: 022 21 09 47.