3 MAI – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LIBERTĂȚII PRESEI

Mie ,Mai 03, 2017 - 12:31

Ziua Internațională a Libertății Presei este un prilej de a evoca meseria de jurnalist și de a consolida statutul libertății de exprimare și a informației, factori esențiali pentru existența unei societăți democratice, dar și pentru exercitarea altor drepturi și libertăți fundamentale ale omului în interesul siguranței naționale.

Libertatea cuvîntului este primordială în mass-media audiovizuală. Anume presa este cea care pune presiune pe oamenii politici, pe autorități pentru a-i responsabiliza în gestionarea patrimoniului și a banilor publici, implementarea reformelor, contracararea corupției etc. În același timp, mass-media este o platformă, un instrument de a informa, de a educa și de a apăra interesul public.

În spiritul respectării libertăților și a drepturilor fundamentale ale omului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului în permanență monitorizează modul de asigurare a pluralismului de opinii și social politic în serviciile de programe de către radiodifuzorii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova. CCA va supraveghea și în continuare ca instituțiile de comunicare audiovizuală să fie formatoare de opinii echilibrate, credibile și imparțiale, care, prin serviciile sale de programe, să asigure corectitudinea și actualitatea informațiilor, să contribuie la protejarea moralității, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, a patrimoniului lingvistic și a valorilor naționale și europene, dar și la securizarea spațiului informațional și consolidarea statului de drept.

Cu acest prilej, Consiliul Coordonator al Audiovizualului felicită jurnaliștii și pe toți cei antrenați în domeniul mass-media scrise și audiovizuale cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, dorindu-le profesionalism, responsabilitate și perseverență, corectitudine și devotament în domeniul în care profesează.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul