Serviciul de presă

 • 27 Martie
  Consiliul Audiovizualului își diminuează cheltuielile bugetare pentru anul 2020 cu 1 500 000 (un milion cinci sute mii) lei în scopul distribuirii acestei sume pentru necesitățile sistemului medical, în vederea combaterii efectelor pandemiei cu  noul Coronavirus (COVID-19).
   
  Serviciul Comunicare și relații cu publicul

   

 • 27 Martie
  În contextul măsurilor adoptate de Comisia pentru situații Excepționale a Republicii Moldova, precum și necesitatea aplicării măsurilor de minimizare a riscurilor de infectare cu COVID-19 (coronavirus), Consiliul Audiovizualului s-a întrunit, astăzi, 27 martie 2020, în ședință publică. Ședința a fost fără acces public, dar cu transmiterea în regim on-line pe Privesc.eu, pentru asigurarea transparenței și bunei informări.
 • 26 Martie

  Conducându-mă de prevederile art. 86 din Codul serviciilor media audiovizuale Cooperarea cu societatea civilă și ținând cont de faptul că Dispoziția nr.

 • 25 Martie
  ÎN ATENȚIA FURNIZORILOR DE SERVICII MEDIA AUDIOVIZUALE DIN JURISDICȚIA REPUBLICII MOLDOVA
   Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, a emis, pe data de 24 martie 2020, Dispoziția nr. 02, cu următorul conținut:
  DISPOZIȚIE CU TITLU EXECUTORIU IMEDIAT PENTRU TOȚI SUBIECȚII  CODULUI SERVICIILOR MEDIA AUDIOVIZUALE
 • 24 Martie
  Consiliul Audiovizualului informează că, întru înăsprirea măsurilor menite să eficientizeze lupta cu coronavirusul de tip nou și să prevină răspândirea masivă a acestuia pe teritoriul Republici Moldova, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova a adoptat DISPOZIŢIA nr. 3 din 23 martie 2020, care se referă atât la instituțiile medicale, la cetățenii țării, cât și la instituțiile de stat, între care și la Consiliul Audiovizualului. Astfel, la pct. 10 Comisia pentru Situaţii Excepţionale dispune:
 • 17 Martie
  În contextul măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de Președintele, Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, activitatea de relaționare cu publicul a Consiliului Audiovizualului se va face prin poșta electronică.
 • 16 Martie
  În contextul evoluției epidemiei de infecție cu COVID-19 (coronavirus) atât la nivel global și regional, cât și pe teritoriul Republicii Moldova, precum și a măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în frunte cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu – președintele comisiei, și ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu – vicepreședinta comisiei;
 • 4 Martie
  Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 04 martie 2020, în ședință publică.
  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune ,,BTV”, urmare a sesizării parvenite din partea SA „CET – Nord”. Luând în considerare faptul că datele monitorizării nu au atestat abateri de la legislația audiovizuală, sesizarea a fost respinsă.
 • 2 Martie
  Consiliul Audiovizualului informează că pe data de 02 martie 2020 a expirat perioada de depunere a dosarelor la Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova”, în cadrul căruia urmează a fi selectați 3 membri ai Consiliului de Supraveghere, pentru un mandat de 6 ani, anunțat prin Decizia nr. 2/6 din 23 ianuarie 2020 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova Nr. 24-34 din 31 ianuarie 2020).